>YOĞURT NASIL MAYALANIR?

Yayınlandı: 15 Şubat 2011 / EK BESİNLER

>

Doktor amcam anneme “artık yoğurt mayala kızına” deyince annemin etekleri tutuştu. Çünkü daha evvelden beceriksizliğinden çöpe giden sütleri mevcuttu.

Ama öyle bir gün öyle bi yoğurt mayaladı ki, Uzman TV sağolsun. Oradan izledi, sonra yaptı dediklerini çok da lezzetli oldu.

Sek Süt’ ün günlük sütlerinden aldık, bunlar pastörize ama UHT tekniği kullanılmadığı için daha sağlıklı imiş babam okumuş araştırmış. İşin püf noktası, tam kabarmadan ocaktan alıyor annem ve örneğin 3 sn. parmağı dayanacak kadar sıcaklığa ulaşınca da 1/2 çorbiş kaşığı yoğurdu biraz sıcak sütle sulandırıp mayalama işlemini yapıyor. Bizim yoğurdumuz 4,5 saatte tuttu. Buradan izlerseniz daha iyi anlarsınız.

Reklamlar
yorum
  1. Hande dedi ki:

    >Selamlar blogda sormuşsun 5 aylık doktor kontrolünü ..Sana linki yolluyorum..http://berilveben.blogspot.com/2009/12/5ay-ve-doktor-kontrolu-vol1.htmlBundan bir sonraki yazı da ikinci bölümü..Umarım işine yarar..

  2. Zeynep Aşkın dedi ki:

    >Bir çırpıda okudum teşekkürler:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s