>BALKABAĞI VE YERELMASI

Yayınlandı: 17 Mart 2011 / 6 aylık bebek beslenmesi, EK BESİNLER

>

Yerelması bizim evde pek pişmezdi, ancak benbeklerin sevdiği tatlı bir sebze olduğundan Ece’ ye yedirmeye başladım. Kendisi beğendiğini ifade ediyor…

Şu şekilde hazırladım, 4-5 yerelmasını iyice yıkadıktan sonra patates gibi soyup 30 dk. kadar limonlu suda beklettim, sonra patates haşlar gibi haşladım, su çekmediğini görünce daha önceden yine Ece için buzluğa attığım balkabaklarından bir parça ekleyerek yerelmalarının haşlandığı suyu balkabağına çektirdim, böylece vitamin kaybı yaşamadık.

Telsüzgeçten geçirip biraz zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı üzüm pekmeziyle verdim tadı da güzel oldu, annelere duyurulur!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s