GÜLLAÇ

Yayınlandı: 10 Ağustos 2011 / YEMEK YAPTIM/YEDİM

Kendisini çok severim. Nedense ramazanlarda hatırlanır. Bir ramazan pidesi şöyle sıcak ve yumurtalı, arasına tereyağ ve pastırma bir de güllaç olmadan olmaz:)

Ramazanlarda market raflarında boy gösteren güllacın bu kadar kolay yapıldığını bilseydim keşkem. Bir kere süt deposu olurlar kendileri yapınca anlamış bulunuyorum.
Tarifimiz şöyle,

Bildiğiniz dikdörtgen borcamlardan kullandım. İnce hesaplarıma göre 1 litre süt için 300 gr. tozşeker gerekiyor. Tencerede ikisini kaynatıyoruz. Bu arada ben fazla tatlı olmasını istemediğim için tadarak tadını biraz daha süt ekleyerek açtım. Önerim herkesin kendi damak tadına göre şekerini ayarlaması. Sonuç itibari ile bir dikdörtgen borcam için 1,5 lt. süt ve bir kupa tozşeker kullandım. Güllaç yapraklarının parlak kısmı yukarı bakacak şekilde 1 kat yaprak koyup her katı sütle bolca ıslatıyoruz. Güllaçlar süngerbob misali süt çekiyor ona göre.

Ilık sütle ıslattığınız güllacı soğumaya bırakıyoruz. Benimki şu an o aşamada. Sonra üzerine ceviz. hmmm sonra yemeye hazır.

Ayağımın altında tahta kaşık rüşvetleriyle dolanan bir ece var, resimde de gördüğünüz üzere, dolayısıyla pek süsleme işlemlerine giremiyor, avucumdaki üzümlerden bir güzellik yapıyorum, onu da idare ediverin artık:))

Reklamlar
yorum
  1. Ceylan dedi ki:

    Biz de bugün yiyoruz:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s